szombat, 02 április 2016 18:24

Lakáskorszerűsítési pályázattal kapcsolatos legfrissebb hírek #pályázat

A legújabb kormányzati híresztelések szerint július elejétől várható a családi házak energiafelújítási pályázatainak térségenkénti kiírása. A vissza nem térítendő támogatás aránya - a korszerűsítés vállalt összetettségétől függően - várhatóan 50 % körül fog mozogni.

Ha időközben nem lesz újabb változtatás (ha...), akkor hét térségében lehet majd beadni a jelentkezést elektronikusan. Ez azt jelenti, hogy a pályázók a saját ügyfélkapus regisztrációjuk alkalmazásával maguk töltik fel a pályázathoz szükséges adatokat és dokumentumokat.

Az előzetes hírek szerint a vissza nem térítendő támogatás aránya attól függ majd, hogy az ingatlan tulajdonosa hány féle energiahatékonysági beruházásra vállal kötelezettséget.

A hivatalos bejelentés április 6-án várható, állítólag röviddel ezt követően lesznek közzétéve a részletes pályázati feltételek. Addig nem érdemes senkinek sem kapkodni, mivel elég jelentős módosulásokra lehet számítani az eddig megszokottakhoz képest. Ilyen újdonság például, hogy a tulajdonosnak még a pályázatra jelentkezés előtt le kell szerződnie a beruházásra, tehát a pályázatot már az előírtaknak megfelelő szerződésekkel együtt kell benyújtani.

Kövessen Minket!


Üröm az örömben, hogy a kormány határozata szerint a lakosság helyett állami épületek felújítására lesz átcsoportosítva a magánépületek energiahatékonysági felújítására elkülönített közel százmilliárd forint vissza nem térítendő EU-forrás. Így a júliusra tervezett pályázat mindössze néhány milliárd forintos (szokás szerint két-három óra alatt kimerülő) forrást fog jelenteni, mely hazánk széndioxid kvóta-bevételének csak bizonyos hányada lesz. A teljes éves karbon kvóta összeg mintegy 10 Mrd Ft, ennek jó esetben a fele jut a most kihirdetésre kerülő programra.

(Forrás: nol. hu)

Munkatársak

Váradi Szabolcs - Ügyvezető, energetikai szolgáltatások
Józsa Péter - Energetikus
Pocsai László - SCADA vezető fejlesztő 
Korbeák Sándor - Informatikus

Kapcsolat

Iroda: 1033 Budapest, Csíkós utca 8.       Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
© 2019 On-Energy Kft. Minden jog fenttarva